Άγιος Ιωάννης Σερρών - Wind-up team

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άγιος Ιωάννης Σερρών

file 2024
Άγιος Ιωάννης Σερρών - St. John Serres Greece
Σας παραθέτουμε τα άρθρα στο διαδίκτυο για το βίντεο μας από τις ιστοσελίδες ειδήσεων/ΜΜΕ και travel websites.  Σας ευχαριστούμε και για την δημοσίευση
The websites you see below have featured our channel theme on their pages
Ο Άγιος Ιωάννης βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο των Σερρών, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση, ενώ παράλληλα διατηρεί την γαλήνη και την ηρεμία ενός παραδοσιακού χωριού.

Το χωριό αγκαλιάζεται από πλούσια βλάστηση, με αιωνόβια πλατάνια και τρεχούμενα νερά που σχηματίζουν γραφικούς καταρράκτες.
Ιδανικά για χαλάρωση και απολαμβάνοντας την ηρεμία της φύσης.

Φημίζεται για τις ταβέρνες του και τα ιδιαίτερα μενού γεύσεων. Θα γευθείτε φρέσκια πέστροφα στα κάρβουνα υπό τη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων.
Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία να γευματίζεις η να πίνεις τον καφέ σου δίπλα σε τρεχούμενα νερά στην λίμνη με τις πάπιες να σε συντροφεύουν,   αλλά και τα ψάρια που προσελκύουν τους μικρούς φίλους που διασκεδάζουν μαζί τους στα πεντακάθαρα νερά.  

Στον Άγιο Ιωάννη, αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, καθώς και το γραφικό κέντρο του χωριού με τα παραδοσιακά σπίτια και τα φιλόξενα καφενεία.
Σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Η πρόσβαση στις ταβέρνες από την πλατεία εμπορίου, που αποτελεί ουσιαστικά το κέντρο των Σερρών, είναι εύκολη και γρήγορη, διαρκώντας μόλις περίπου 8 λεπτά.
Χάρη στα τρεχούμενα νερά που σχηματίζουν γραφικούς καταρράκτες, ο Άη Γιάννης αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η πλατεία Αγίου Ιωάννη, το δημοτικό αναψυκτήριο και η λίμνη προσφέρουν ιδανικά σημεία για χαλάρωση και δροσιά.
Στον οικισμό εδρεύουν και τα ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στον Άη Γιάννη, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση στην περιοχή πιο εύκολη και άνετη.

Παρά το πανέμορφο τοπίο και τις δυνατότητες που προσφέρει, ο Άη Γιάννης δυστυχώς δεν έχει λάβει την απαραίτητη τουριστική ανάπτυξη. Κάποιες παλιές και καλές ταβέρνες παραμένουν κλειστές και εγκαταλελειμμένες.

Η περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες για τουριστική αξιοποίηση. Η παρέμβαση του Δήμου Σερρών, με δημιουργία υποδομών και προσέλκυση επενδύσεων, θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον Άη Γιάννη σε ένα δημοφιλή προορισμό, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.

Στο Facebook υπάρχει σελίδα της περιοχής του Άη Γιάννη και το ling θα το βρείτε στην ιστοσελίδα μας, στην σελίδα με το θέμα που παρακολουθείτε.

Κλείνοντας να πούμε ότι ο Άη Γιάννης Σερρών είναι ένα πανέμορφο προάστιο με πλούσιο φυσικό τοπίο και αναξιοποίητες δυνατότητες. Με την κατάλληλη στροφή προς την ανάπτυξη, ο Άη Γιάννης μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ονειρικό θέρετρο για χαλάρωση και δραστηριότητες στη φύση.
©copyright design and developer 2007-2024 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο